Pitanja korisnika Commax portafona6 pitanja znatiželjnika o Commax portafonima
Manager Shopa Član DO tima asked 1 godina ago

Ivan je dostavio 6 interesantnih pitanja i nekoliko podpitanja e-mailom pa smo zamolili dežurnog Commax Geniusa za odgovore i komentare. Evo što nas je pitao Ivan:

Poštovani,

na vašoj stranici sam našao dosta informacija o ugradnji video portafona (pročitao sam i priručnik o ugradnji), ali pošto sam totalni laik po pitanju navedenog, svejedno imam još nekoliko pitanja prije nego se odlučim za proizvod.

Raspolažem s obiteljskom kućom unutar koje se nalaze 4 odvojena stana pa bih trebao vanjsku jedinicu s 4 tipkala i unutarnje monitore (ne znam da li ću odmah uzeti sva 4 ekrana ili ću prvo jedan, a druge naknadno).

Ne znam da li na pravu mail adresu šaljem upite, ali volio bi da mi odgovorite na svako pitanje posebno, na neka kratko, na neka malo duže, ovisno pak kako smatrate da je najlakše razumjeti vaš odgovor.

Prvo pitanje:

zanima me koliko je Commax marka popularan brend? Ovo pitanje pitam iz razloga što ne znam ako se za 5-10 godina odlučim za nadogradnju ili mi treba servisna/tehnička podrška, hoće li ona i dalje bit dostupna? Ne bi želio da kupim uređaj kod vas, pa za koju godinu dana ostanem i bez dijelova i bez podrške i bez svega.

Drugo pitanje:

Da li su monitori (unutarnje jedinice) drugih proizvođača kompatibilni sa vašom vanjskom jedinicom, ukoliko se spajaju 4-žično, kao i što se vaši monitori spajaju? Ili pak spajanjem unutarnjih jedinica drugog proizvođača na vašu vanjsku jedinicu mogu očekivat nekakve poteškoće?

Treće pitanje:

Kut snimanja za vanjsku jedinicu DRC-4UC je 68 stupnjeva/55 stupnjeva. Da li se 68 stupnjeva odnosi na horizontalno, a 55 stupnjeva na vertikalno snimanje? Ovo pitanje pitam jer će vanjska jedinica s kamerom bit malo udaljenija od ulaznih vrata (30-ak cm). I da li ovo 68 stupnjeva horizontalno znači da kamera obuhvaća 34 stupnja lijevo od svog centra i 34 stupnja desno od svog centra? U slučaju podešavanja objektiva na +15 stupnjeva, hoće li kamera desno od svog centra moć obuhvaćat kut od 49 stupnjeva? Nadam se da ste razumjeli moje pitanje. Ne bih želio da kamera snima u prazno kada mi netko zvoni.

Četvrto pitanje:

Da li je moguće provesti napajanje na unutarnje jedinice preko vanjske jedinice? S obzirom da mi od vanjske jedinice do unutarnjih monitora ide kabel UTP CAT5e, imam na raspolaganju 8 žila, 4 će mi bit potrebne za spajanje na monitor, a da li napajanje mogu sprovest preko ove 4 slobodne žile? Na taj način bih izbacio korištenje adaptera za napajanje pojedinog monitora u stanu. Ako je moguće napajat unutarnje jedinice preko vanjske jedinice, o kolikom se naponu radi? DC ili AC?

Peto pitanje:

Čitajući vaše upute za spajanje (u pdfu) vidio sam da na poleđini unutarnje jedinice imaju konektori za spajanje 2 vanjske jedinice (2 4-pinska konektora). Na jedan 4-pinski konektor spojio bi vanjsku jedinicu, a drugi 4-pinski konektor mi ostaje slobodan. Da li je u budućnosti moguće provesti “upgrade”, pa na taj drugi slobodno 4-pinski konektor spojiti vanjsku kameru, tako da na unutarnjoj jedinici imam video sa kamere i video sa kamere vanjske jedinice? Uzmimo za primjer CDM-43K, da li je navedeni uređaj kompatibilan za spajanje i vanjske jedinice na njega i ekster kamere, tako da imam 2 slike u jednoj?

Šesto pitanje:

Da li poslujete isključivo preko webshopa ili imate svoj ured u nekom gradu? Preko webshopa, kolika je cijena poštarine? Da li je moguće dobiti nekakav popust na određeni iznos (i koliki bi bio taj iznos) ili na određenu vrstu uplate (gotovina ili šta ja znam)? Ovo pitanje pitam iz razloga što drugi proizvođači daju niže cijene za “iste” uređaje, a opet vidim da ste kompetentni i da imate iskustva i zaista bih volio kad bi od vas naručio navedene uređaje.

Ivan Š.,

LP